Banaby.hr   »   Uređujemo dječju sobu

Uređujemo dječju sobu

 

Prva dječja soba često je namještena prije rođenja djeteta. Radi svoje udobnosti, mnogi će roditelji napraviti dječju sobu, kao i krevet za svoju spavaću sobu. Prije ili kasnije dijete ima toliko stvari da je bolje ako ima svoje ormare, uključujući i svoju sobu.

Ako ne želite preseliti sobe nekoliko godina, odaberite sobu za novorođenče koja će biti prikladna do njegovih studentskih godina. Jedna beba napastuje da uredi sobu u kojoj će biti mračno tijekom dana, ali to je greška. Na kraju krajeva, ne želimo da dijete lijepo spava tijekom dana, a onda budno puni noću i ne dopušta nam da spavamo. Stoga odaberite sobu koja će imati dovoljno dnevnog svjetla, što je vrlo važno za dijete. Uostalom, on mora što prije razlikovati kada je dan i kada je noć. Kasnije će se u ovoj sobi igrati, učiti pisati, čitati i niti jedno umjetno osvjetljenje nikada neće zamijeniti vaše prirodno svjetlo.

Ako ste iznenađeni i ne znate očekujete li dječaka ili djevojčicu, zasigurno ćete se poželjeti pozabaviti se namještajem sobe u neutralnim bojama. Ako i dalje želite imati ružičastu ili plavu sobu, nije problem kasnije kupiti pribor i galanteriju u određenim bojama, a da se soba ne pokvari svim bojama.

U prvoj sobi beba ne treba puno. Svakako je preporučljivo prebariti sobu, što također ima dezinfekcijske učinke. Pod je pogodan za plutajući, drveni i tepih. Sve ima svoje prednosti i nedostatke i trebate razmotriti što je pogodnije za vas i vaše dijete. Plutajući podovi su dobro održavani i odličan su izbor ako stavite prostirku na zonu za igru s tretmanom protiv klizanja s donje strane. Ali. , , ako imate podno grijanje, uzmite u obzir da rastuća toplina zamahuje prašinom, što uopće nije prikladno za spavaće sobe. Čestice prašine dižu se u visinu kreveta i dijete bi ih udahnulo. Ako ne želite riskirati s malim oboljelima od alergije, preporučuje se obrisati pod barem dva puta dnevno. Tepisi su nekad alergičari psovali, ali sada se njihova mišljenja razlikuju jer, za razliku od glatkih podnih tepiha, prašina se ne okreće natrag u zrak. Mnogi ljudi odabiru popločan pod, koji na prvi pogled izgleda hladno i opasno. Još je bolje udariti plastiku glavom ili poljubac s prvim zubom nego u pločicu. Ne podcjenjujte osvjetljenje. Napunite središnju rasvjetu svjetlošću iznad stola za presvlačenje tako da dijete ne biste u potpunosti rastavljali noću na jakom svjetlu. Dodatna rasvjeta prikladna je i za stolicu u kojoj želite zadržati dijete, za nekoliko mjeseci u njemu ćete čitati bajke. Dječji krevet, ormar i komoda za dječju odjeću, stol za presvlačenje, polica za prve igračke i stolica za vas - niti jedan drugi namještaj za vašu prvu sobu ne treba dijete.

Kad dijete odraste do školske dobi, zahtjevi za njegovu sobu su različiti. Potrebno je stvoriti barem 2 zone u sobi, spavati i igrati se. Ne dopustite djetetu da se igra u krevetu, loše će zaspati. Krevet je samo za spavanje. Zona igre mora biti odvojena. Na pod stavite prostirku za igranje, prvi dječji kauč s stolom za crtanje, a oko njega organizatore i police s igračkama. Sobu ne pretrpavajte namještajem i obratite pažnju na pravilno osvjetljenje.

Imate li već učenika u kući? Igrajte se sa sobom sa sektorskim namještajem. Ugađanje sobe bit će igračka J Little Student, ali trebaju 3 zone. Prvo je za spavanje, drugo za igranje i treće za učenje, gdje će se dodati stol s prikladnom stolicom, mjesta za nastavni materijal i, naravno, stolna svjetiljka.

Nije vam nužno potreban arhitekt da djetetu postane soba njegovih snova. Neka dijete sama odabire motiv sobe i osjetljivo i s ljubavlju stvori prostor za njega korak po korak, u kojem će rado provoditi svoje vrijeme.